skip to Main Content

Vergrote kans op gezondheidsproblemen

Honden en katten met over- of ondergewicht is een steeds groter wordend probleem in Nederland en Belgie. Uit recent onderzoek aan de universiteit Wageningen is gebleken dat tot 50% van alle huisdieren in Nederland en Belgie te zwaar is. Dit met alle risico’s van dien. Honden en katten met overgewicht (obesitas) hebben namelijk een vergrote kans op gezondheidsproblemen. Overgewicht verhoogd de kans op artritis, mobiliteitsproblemen, ademhalingsproblemen en suikerziekte met gemiddeld 40%. Daarnaast zakt de levensverwachting van een hond of kat met gemiddeld 2 jaar.

De BrokBox oplossing!

BrokBox heeft een formule ontwikkeld welke goed helpt honden en katten met overgewicht weer op een gezond gewicht te krijgen. Door alle gegevens van jouw hond of kat in te vullen berekend de formule een voedingsbehoefte voor jouw huisdier. Geef je aan dat jouw hond of kat overgewicht heeft, dan houdt de formule hier rekening mee.
Door strak volgens het voedingsschema jouw hond of kat te voeren kun je binnen een paar maanden verbetering zien. Afvallen gaat nou eenmaal, net als bij mensen, veel langzamer dan aankomen.

In 5 stappen naar een gezonde hond of kat

1. Kies voor het voer van BrokBox. Het voer van BrokBox bevat de drie voedingsstoffen die jouw hond of kat energie geven. Daarnaast heeft het voer van BrokBox een hoog (dierlijk) vetgehalte.

2. Kies voor de juiste hoeveelheid. Het voer van BrokBox wordt altijd geleverd in de juiste maandelijkse hoeveelheid. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk jouw hond of kat te veel of te weinig voer te geven.

3. Laat slechte snacks staan. Ook een hond en kat vinden snacks lekker. Maar er zit een groot verschil tussen gezonde en ongezonde snacks. BrokBox levert alleen gezonde snacks, welke natuurlijk gedroogd zijn en geen toevoegingen bevatten. Hierdoor zal jouw hond of kat verantwoord een snack kunnen eten zonder het voedingsschema in de weg te staan. Lees meer over onze snacks hier.

4. Zorg voor lichaamsbeweging. Voor alle honden en katten is lichaamsbeweging belangrijk. Voeding moet namelijk omgezet worden naar energie en hier helpt lichaamsbeweging bij.

5. Verdeel het voer over meerdere porties per dag is een goede tip om jouw hond of kat gewicht te laten verliezen of aan te laten komen. Geef bij honden en katten met overgewicht sochtends iets meer voer dan savonds. Bij honden en katten met ondergewicht moet dit juist andersom. Savonds iets meer dan sochtend.

Ga voor de BrokBox oplossing en bestel vandaag nog!

Back To Top