skip to Main Content

Verhoogde kans op ziekte en verzwakking

Ondergewicht bij honden en katten is een veel kleiner probleem dan overgewicht, maar daardoor niet minder gevaarlijk. Als een hond of kat te mager is zal er spierweefsel afgebroken worden om alsnog de essentiële eiwitten binnen te krijgen. Hierdoor zal een magere hond of kat minder energie en minder kracht hebben. Dit vergoot de kans op ongelukken en lichamelijk letsel, maar het grootste probleem is dat de vitale organen van de magere hond of kat niet genoeg voedingsstoffen krijgen om goed te kunnen functioneren. Het lichaam mist als het ware brandstof, waardoor het verzwakt en de kans op ziektes toeneemt.

De BrokBox oplossing!

BrokBox heeft een formule ontwikkeld welke goed helpt honden en katten met ondergewicht weer op een gezond gewicht te krijgen. Door alle gegevens van jouw hond of kat in te vullen berekent de formule een voedingsbehoefte voor jouw huisdier. Geef je aan dat jouw hond of kat ondergewicht heeft, dan houdt de formule hier rekening mee.
Door strak volgens het voedingsschema jouw hond of kat te voeren kun je binnen een paar maanden verbetering zien. Aankomen gaat sneller dan afvallen, maar verwacht niet na een week al resultaat te zien. Ook hier geldt: het eerste resultaat zal pas na een paar maanden worden waargenomen.

In 5 stappen naar een gezonde hond of kat

1. Kies voor het voer van BrokBox. Het voer van BrokBox bevat de drie voedingsstoffen die jouw hond of kat energie geven. Daarnaast heeft het voer van BrokBox een hoog (dierlijk) vetgehalte.

2. Kies voor de juiste hoeveelheid. Het voer van BrokBox wordt altijd geleverd in de juiste maandelijkse hoeveelheid. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk jouw hond of kat te veel of te weinig voer te geven.

3. Laat slechte snacks staan. Ook een hond en kat vinden snacks lekker. Maar er zit een groot verschil tussen gezonde en ongezonde snacks. BrokBox levert alleen gezonde snacks, welke natuurlijk gedroogd zijn en geen toevoegingen bevatten. Hierdoor zal jouw hond of kat verantwoord een snack kunnen eten zonder het voedingsschema in de weg te staan. Lees meer over onze snacks hier.

4. Zorg voor lichaamsbeweging. Voor alle honden en katten is lichaamsbeweging belangrijk. Voeding moet namelijk omgezet worden naar energie en hier helpt lichaamsbeweging bij.

5. Verdeel het voer over meerdere porties per dag is een goede tip om jouw hond of kat gewicht te laten verliezen of aan te laten komen. Geef bij honden en katten met overgewicht sochtends iets meer voer dan savonds. Bij honden en katten met ondergewicht moet dit juist andersom. ‘S avonds iets meer dan ‘s ochtend.

Ga voor de BrokBox oplossing en bestel vandaag nog!

Back To Top